TOP 7 miest v Nemecku, ktoré sa oplatí vidieť

TOP 7 miest v Nemecku, ktoré sa oplatí vidieť

 

Berlínske Zoo

V Nemecku nájdete zoologickú záhradu s najväčším počtom živočíšnych druhov na svete. Je domovom pre takmer 20 000 zvierat na rozlohe o veľkosti 33 hektárov. Uvidíte tu pandy veľké, vtačí svet, gorily, ale aj úžasné vodné vystúpenie uškatcov kalifornských.

berlínske zoo

 

Berlínsky múr

Táto atrakcia vám pravdepodobne nevyčarí úsmev na tvári. Je to však silný historický symbol a určite sa oplatí ho navštíviť. Pozostatky múru nájdete na viacerých miestach kde kedysi rozdeľoval západný a východný Berlín. Najznámejším miestom je v tejto súvislosti Checkpoint Charlie na ulici Friedrichstraße, kedysi jeden z troch pohraničných priechodov medzi územím NDR a americkým sektorom.

berlínsky múr

 

Múzeum Mercedes-Benz

Pre každého milovníka automobilov stojí v meste Stuttgart výnimočné múzeum s viac ako 160-timi automobilmi z histórie tohto unikátneho výrobcu. Uvidíte tu prvých priekopníkov medzi autami vôbec, legendárne športiaky ale aj autá budúcnosti.

múzeum mercedes-benz

 

Brandenburská brána

Táto pamiatka patrí medzi najznámejšie symboly Berlína. V Nemecku si zažila rozsiahlu históriu už od roku 1791. Prežila od pádu Napoleona cez Prvú a Druhú svetovú vojnu. Za socializmu bola súčasťou Berlínskeho múru. Dnes je však na štastie opäť symbolom jednoty a slobody.

Brandenburská brána

 

Oktober fest

Na tomto liste nemôže chýbať ani legendárny Oktoberfest, ktorý je považovaný za najväčšiu ľudovú oslavu na svete. Tu si môžte vychutnať výborné pivo z produkcie šiestich mnichovských pivovarov z klasického litrového krígľa, ktoré tradične servírujú čašníčky v bavorských krojoch. Festival je vyhľadávanou atrakciou vo svetovom merítku a preto za ním dochádzajú milovníci piva zo všetkých kontinentov. Nechýbajú tu tradičné praclíky, živá hudba a rôzne sprievodné ceremónie. Tohtoročný Oktoberfest sa bude konať od 22. septembra do 7. októbra tak ako vždy, v Mníchove.

oktober fest

 

Europa-Park

Pre vyhľadávačov adrenalínu je ako stvorený tento zábavný park v meste Rust. Je sídlom trinástich tematických horských dráh ktoré vás svojím vzhľadom prenesú do Francúzska, Talianska alebo Holandska a ďaľších krajín. Na svojé si prídu deti aj dospelí.

europa-park

 

Štadión Signal Iduna Park

Tento futbalový štadión, kedysi známy aj pod názvom Westfalenstadion, patrí medzi najsalávnejšie štadióny vôbec. Kapacita štadiónu je solídnych 81 359 miest na sedenie i státie a rekordných, vyše 3 500 kioskov s občerstvením. Domáce zápasy tu hráva tím Borussia Dortmund a o lístky je vždy veľký záujem. Preto myslite dopredu a pokúste sa lístky kúpiť predčasne. Atmosféra štadiónu navodí zimomriavky aj tomu najmenšiemu fanúšikovi, pretože zápasy v Signal Iduna Park sú naozaj veľkolepé.

Ďalšie blogy

  Koľko v Nemecku zaplatíte za donášku jedla  
Kolko v nemecku zaplatite za donasku jedla
  Ako si skrátiť čas počas karantény? Máme pre vás 5 tipov!
Ako si skrátiť čas počas karantény? Máme pre vás 5 tipov!
  Príručka vodiča v Nemecku  
prirucka vodica v nemecku
Kam za vodou v Nemecku (August 2019)
kam za vodou v nemecku uvodny obrazok jozi v plavkach pri vode
Nemecko je jednou z populárnych destinácii pre vysokokvalifikovaných migrantov z kraji
prace v nemecku a ich ohodnotenie
  Najlepšie letné športové podujatia v Nemecku  
Náhľadový obrázok - joži fandí na štadióne