prace v nemecku a ich ohodnotenie

Nemecko je jednou z populárnych destinácii pre vysokokvalifikovaných migrantov z krajín Európskej únie. Podľa Berlínskeho inštitútu pre populáciu a rozvoj je priemerný imigrant do Nemecka viac kvalifikovaný ako priemerný Nemec. Dostať sa k dobre platenej práci na vlastnú päsť však nemusí byť isté aj napriek vysokej úrovni kvalifikácie.

 

Nemci nevedia oceniť vašu kvalifikáciu

V Nemecku mnohí migranti skončia v práci, pre ktorú sú prekvalifikovaní. Nemecké firmy majú problém rozoznať vašu kvalifikáciu správne, keďže systém vzdelávania a akreditácie je špecifický pre každú krajinu EÚ.

 

Byť inžinierom sa oplatí

Byť inžinierom sa vám v Nemecku oplatí. Toto zamestnanie patrí medzi desať najlepšie platených, pokiaľ máte správnu kvalifikáciu a hodnotnú prax v odbore. Inžinieri sú zodpovední za spracovanie materiálov, navrhovanie stavieb a systémov, zatiaľ čo dodržiavajú štandardy a bezpečnostné regulácie. Uplatnenie v Nemecku nájdu strojári, elektrikári, zvárači, montéri ale aj chemickí inžinieri.

Plat inžinierov sa zvyčajne pohybuje okolo €64,000 ročne. Plat je častokrát priamo úmerne prispôsobený skúsenostiam a praxi v odbore.

Nástupné požiadavky

-  Druhý stupeň vysokoškolského vzdelania Vám nebude treba pri nástupe do väčšiny zamestnaní vo výrobe

-  Ak sa obzeráte po zamestnaní so špecializáciou, mali by ste byť vybavení správnym vysokoškolským vzdelaním, titulom a praxou

 

Z našej ponuky

Aké pracovné ponuky sú momentálne na trhu práce v Nemecku a koľko si za prácu zarobíte?

 

Skladník

Ako skladník pracujete pre firmu, ktorá rozváža svoj tovar priamo k zákazníkom alebo do obchodných domov. Vašou úlohou je príprava objednávok a vychystanie tovaru na prepravu. Pri takejto práci Vám stačí základná komunikačná znalosť nemčiny, šikovnosť a manuálne zručnosti. Platové ohodnotenie sa pohybuje v priemere medzi €8,97-€14,88/hod.

skladnik

 

Montér/ zámočník

Mnohé strojárske firmy v Nemecku hľadajú šikovných a manuálne zručných montérov do svojich výrobných hál, ktorých náplňou práce je skladanie a montáž profilov rôznych materiálov. Zamestnávatelia už často vyžadujú minimálne dvojročnú prax. Zručnosti navyše ako čítanie výkresov sú pre potenciálneho zamestnanca len výhodou. Jazykové požiadavky sú na báze komunikačnej nemčiny. Priemerný plat na hodinu sa pohybuje okolo €12- €15/hod.

monter

 

Elektrikár

Šikovní a zruční elektrikári s praxou a kvalifikáciou nájdu uplatnenie v elektrotechnických firmách po celom Nemecku. Náplňou práce je ťahanie káblových trás, zapájanie elektrických rozvodných skríň a montáž elektrických prvkov.
Medzi požiadavky na zamestnanca patria minimálna 2-3 ročná prax a vyučenie v odbore, nemčina na komunikačnej úrovni a platné osvedčenia na výkon práce. Platové ohodnotenie sa pohybuje medzi €19 - €25 na hodinu.

elektrikar

 

CNC pracovník, nastavovač

Nastavovanie a obsluha CNC strojov je kľúčovou zložkou výroby strojárenských firiem a manufaktúr. Nemecké firmy hľadajú kvalifikovaných pracovníkov nie len na obsluhu ale aj na samotné programovanie CNC strojov a výroby. Od zamestnancov sa vyžaduje minimálna dvojročná prax, pokročilá znalosť jazyka a programovacích riadiacich systémov. Zamestnanci sa môžu tešiť na hodinové platové ohodnotenie €20-€25.

cnc pracovnik

 

 

 

Ďalšie blogy

  Ako si skrátiť čas počas karantény? Máme pre vás 5 tipov!
Ako si skrátiť čas počas karantény? Máme pre vás 5 tipov!
  Mobilné služby v zahraničí  
  Sú potraviny v Nemecku drahšie ako na Slovensku?
ceny potravin v nemecku uvodny obrazok jozi s nakupom
    To najdôležitejšie o jedle v Nemecku