Ako si skrátiť čas počas karantény? Máme pre vás 5 tipov!

 

Ako si skrátiť čas počas karantény? Máme pre vás 5 tipov!

Momentálna situácia vo svete nie je jednoduchá. Mnohí z nás nemôžu naďalej chodiť do práce a tak náš čas trávime v domácej karanténe. Tráviť takmer všetok svoj čas zavretý doma nie je ľahké a my vám preto chceme dať tipy, ako si tieto chvíle skrátiť a spríjemniť.

 

Pozrite si dobrý film alebo seriál

Výborným spôsobom na strávenie času sú filmy ale aj seriály. Využite ponuku napríklad streamovacej služby Netflix, kde dostanete rýchly prístup k veľkému množstvu filmov, dokumentov či seriálov. Za spomenutie stojí napríklad Breaking Bad, Black Mirror, Stranger Things či skvelý Narcos, ktorý len nedávno vypustil svoju druhú sériu z prostredia Mexika.

 

 

Zlepšite sa v cudzích jazykoch

Využite čas doma na to, aby ste zapracovali na svojich jazykových zdatnostiach. Je to skvelá príležitosť, ako si zlepšiť svoju úroveň angličtiny či nemčiny. Na internete nájdete viacero online kurzov, prípadne si do svojho mobilu stiahnite aplikáciu Duolingo, kde sa môžete cudzí jazyk učiť hravou formou, vďaka ktorej bude pre vás učenie nového cudzieho jazyka zábavou.

 

via GIPHY

 

Pustite sa do domácich prác

Čo tak sa pustiť do veľkého domáceho upratovania? Keď sa už váš domov bude lesknúť čistotou tak sa môžete pustiť aj do triedenia vašich šiat, či dokumentov a fotiek v počítači. Taktiež môžete skúsiť zmenu a preorganizovať nábytok, prípadne sa pustiť do toľko odkladaných opráv v domácnosti.

 

via GIPHY

 

Zahrajte si spoločenskú hru

V tieto dni by sme si mali všetci uvedomiť aj to aký je vzácny čas s našimi blízkymi. Nájdite si spoločné aktivity vo forme spoločenských hier, či puzzle, s ktorými sa zabavíte a možno opätovne aj viac zblížite.

 

via GIPHY

 

Nezabúdajte na pohyb

Pohyb je veľmi dôležitý pre zdravie a preto by sme sa v rámci možností mali hýbať aj v čase karantény. Existuje mnoho cvikov, ktoré môžete praktizovať s vlastnou váhou aj v pohodlí domova. Keď vám už bude doma dlho nebojte sa ísť ani na prechádzku do prírody, kde sa vyhnete kontaktu s inými ľuďmi. Pohyb je aj výborným bojovníkom proti domácej depresii.

 

via GIPHY

 

To bolo len pár tipov na spríjemnenie karantény v domácnosti, ale je toho samozrejme ešte oveľa viac. Môžete skúsiť nové recepty, naučiť sa hru na hudobnom nástroji či skúsiť videohry. Je to naozaj len na vás. Netreba však zabúdať, že sme v tom všetci spolu a verme, že spoločnou zodpovednosťou a trpezlivosťou túto situáciu zvládneme ☺

 

 

 

Ďalšie blogy

  Ako sledovať slovenské a české stanice v Nemecku
Ako sledovať slovenské a české stanice v Nemecku cover Joži šteluje televízor
Aj napriek tomu, že v posledných rokoch sa o Vianociach premýšľa iba v spojitosti s
vianoce v nemecku
    To najdôležitejšie o jedle v Nemecku  
Top 5 (ne)tradičných nemeckých jedál
Nemecko je jednou z populárnych destinácii pre vysokokvalifikovaných migrantov z kraji
prace v nemecku a ich ohodnotenie
  Sú potraviny v Nemecku drahšie ako na Slovensku?
ceny potravin v nemecku uvodny obrazok jozi s nakupom