Cvičenie doma

Teraz, kedy je náš pohyb mimo domova značne obmedzený pandemickou situáciou vo svete je dôležité z toľkého sedenia nezlenivieť a udržať si ako takú fyzickú kondičku. Toaletný papier, múka, zemiaky či domáci chlieb - kvalitný základ na prežitie všetkých vládnych opatrení, nech už sú akékoľvek. No a my vám teraz predstavíme 5 tipov na domáce cviky, vďaka ktorým využijete plný potenciál týchto vašich zásob a spravíte tak niečo dobré pre svoje telo.

 

 

 

1. Kváskové bicepsy

Pokiaľ nemáte doma jednoručné činky, ale kvôli korone máte doma poriadnu zásobu múky, určite nájde svoje využitie. Veľkou záľubou počas pandémie sa stalo pre mnohých práve pečenie domáceho chlebíka. Počas toho, ako sa z vás stali pekári a pečiete svoj ďalší voňavý bochník, si môžete zacvičiť biceps práve s balením múky. Tento cvik nepotrebuje žiadne špeciálne inštrukcie - jednoducho vezmite do každej ruky jedno balenie a začnite dvíhať.

 

 

 

2. Voňavé brušáky

Keď sa vám chleba čerstvo dopiekol, najlepšie si zacvičíte brušné partie za pomoci Brušákov, no nato, aby ste mali väčšiu motiváciu, ľahnite si na chrbát, medzi kolena si chyťte čerstvo upečený voňavý chlebík a pri každom zdvihu si k nemu privoňajte. Pozor! Nezjedzte ho. To môžete až potom.

 

 

 

3. Kliky alla carbonara

Na hruď sú najjednoduchšie klikyPokiaľ si to chcete urobiť ťažšie, je najlepšie si vložiť čo najviac balení cestovín do ruksaku, pevne utiahnuť popruhy, aby vám ruksak nepadal zo strany na stranu a môžete začať klikovať. Zaručene zvýšite efektívnosť. Každý deň spravte o jeden klik naviac a uvidíte kam sa dostanete.

 

 

 

4. Zemiakový leg day

Keď nechcete mať nohy ako dva zemiaky, klasika na cvičenie dolnej časti tela sú práve drepy. Ale, aby ste to nemali také jednoduché, vezmite opäť svoj obľúbený ruksak a hoďte doň vrece zemiakov. Dajte si ho na chrbát a drepujte. Nohy určite netreba zanedbávať!

 

 

 

5. Prehánková kondička

Postavte si vedľa seba balenia toaletného papiera, ideálne aspoň 3 a preskakujte ich bokom. Za aký čas dáte 20 opakovaní?

Druhá možnosť, ak máte dlhú chodbu alebo záhradu, položte si rolky toaletného papiera na bod A a bod B. Zapnite stopky a utekajte od jedného k druhému a vždy sa rolky dotknite. Pochváľte sa, koľko kôl dáte za 2 minúty?

 

 

 

Ďalšie blogy

  Život v Nemecku alebo ako to v skutočnosti funguje
    To najdôležitejšie o jedle v Nemecku  
  Mobilné služby v zahraničí  
  Najlepšie letné športové podujatia v Nemecku  
Náhľadový obrázok - joži fandí na štadióne