kam za vodou v nemecku uvodny obrazok jozi v plavkach pri vode

Kam za vodou v Nemecku (August 2019)

V Nemecku nájdete naozaj bohatú ponuku miest, kam ísť za kúpaním. Veľkolepé aquaparky či prírodné jazerá, každý si príde na svoje. My sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie.

 

 

1. Tropical Islands Resort

 

Obrovský hangár, do ktorého by sa poležiačky vošla aj Eiffelovka, skrýva tropický raj asi 60 kilometrov od Berlína. Kedysi sa tu mali vyrábať vzducholode. Dnes je to miesto kam ľudia chodia za relaxom. V niekoľkých rozdelených častiach hangáru môžu návštevníci naraziť na tradičnú dedinku s prvkami thajskej kultúry, ale aj architektúrou z Bornea či Bali. Hneď vedľa zase môžu vstúpiť do zajatia najväčšieho vnútorného dažďového pralesa na svete, kde môžu naraziť až na viac ako 50-tisíc rastlín.

Nájdete tu pieskovú pláž dlhú až 200 metrov, kde sa voda v obrovskom bazéne pohybuje okolo teploty 28 stupňov. Samozrejme, nechýbajú ani rôzne sauny, tobogány a ďalšie desiatky vodných, ale aj kultúrnych atrakcií, ktorých úlohou je prilákať na miesto státisíce turistov každý rok.

zdroj: Refresher

 

VSTUPNÉ NA CELÝ DEŇ:

Tropics - € 44.00

Sauna & Tropics - € 49.50

 

 

2. Alpsee a Schwansee bei Shwangau

alpsee molo cez jazero

 

Nebude vás síce hojdať vo vlnách a nepocítite blahodarné účinky morskej soli, za to sa však nebudete toľko potiť a navyše doprajete svojim pľúcam čerstvý horský vzduch. 

Jednou z ozdôb tohto zaujímavého regiónu je jazero Alpsee bei Schwangau. Rozlohou síce patrí medzi tie menšie, určite ho však netreba prehliadnuť. Možno povedať, že jeho najväčšie tromfy sa skrývajú v blízkom okolí. Okrem bežných vodných aktivít, ktoré fungujú najmä v letných mesiacoch je tu priestor aj na aktívny oddych.

Hneď vedľa Alpsee bei Schwangau je druhé, ešte menšie jazero Schwansee. Dá sa teda príjemne „pendlovať“ medzi nimi, prípadne vyjsť si na trek po okolitých kopcoch a lesoch. Na svoje si tu prídu aj rodiny s deťmi a milovníci histórie.

zdroj: Život

 

 

3. Therme Erding

 

V malom kúpeľnom mestečku blízko Mníchova nájdete aquapark, ktorý je najlepšie hodnotený samotnými Nemcami a ktorého ohlas siaha ďaleko za hranice Nemecka. Ten ponúka množstvo atrakcií, napríklad vodnú šmykľavku Magic Eye, ktorá je najdlhšia v Európe (356 metrov).

Šmykľaviek a tobogánov je tu ale oveľa viac a celkovo merajú cez 1,7 kilometra. Navyše si tu môžete užiť aj iné príbuzné športy, ako napríklad plážový volejbal. Ak by ste chceli zregenerovať, môžete využiť saunu a so vstupenkou aquaparku môžete navštíviť aj miestne kúpele.

Pozrite si krátku video ukážku tu - VIDEO

zdroj: JenProCestovatele

 

VSTUPNÉ NA CELÝ DEŇ:

Tropical Spa zóna, bazén s vlnobitím, Galaxy tobogány - € 34.00

VitalityOasis - € 41.00

Spa zóna - € 41.00

 

 

4. Sylvensteinsee (jazero ktoré sa mení)

Sylvensteinsee vyhlad na jazero

 

Ak chce človek zažiť nefalšovanú chuť pravého bavorského vidieka, mal by prísť práve sem. Na brehu jazera Sylvensteinsee je ideálne nájsť nejakú malú krčmu, kde sa zastavil čas ešte v minulom storočí a pochutnať si na tom najväčšom „schnitzli“, aký ste kedy videli. Po takom gastronomickom zážitku treba chvíľu na vytrávenie, kým sa vyberiete na skúmanie okolia.

Samotné jazero je priam unikát, lebo z jedného sa vedia vytvoriť až dve. Keď klesne hladina vody, tak sa na jednom mieste (pod cestným mostom) jazero rozdelí na dve menšie vodné plochy. Vtedy je naozaj krásne, lebo každá strana má iný prítok vody. Kvôli tomu je jedno z nich tmavomodré a to druhé je tyrkysovo zelené.

 

zdroj: Život

 

 

 

Ďalšie blogy

Čo treba ohlásiť v Sociálnej poisťovni a komerčných zdravotných poisťovniach v prípade pr
  Cvičenie doma
  Mobilné služby v zahraničí  
  TOP 5 NEMECKÝCH E-SHOPOV NA NÁKUP DARČEKOV